Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE
Перални

Умна пералня, която изпира безупречно на отлична цена – Samsung WW70K44305W/LE

Ултра-ефективна пералня с капацитет от 7кг. WW70K44305W/LE е първата машина, която сме тествали с иновативната функция AddWash(добави дрехи) на Samsung.

Изпуснали сте чорап по пътя за пералнята?

Няма проблем. Просто паузирайте прането и добавете чорапа през вратата на Samsung AddWash.

Добавяйки солиден избор от разнообразни програми, мобилно приложение за iOS и Android с функцията Smart Control и доказаната технология на Samsung за измиване, включително Ecobubble, и имаме налице една от най-високо технологичните перални. Единственото нещо, което очевидно липсва, е четирицифрена цена, защото освен да имате възможност да използвате последните технологии в измиването, може да се сдобиете с тях и на отлична цена. Но за да се уверите, че това е така, нека тестването започне сега….

Поръчай сега

Как се справя в ежедневна употрепа пералнята на Самсунг?

Не виждаме твърде много наистина иновативни функционалсти за пералните машини, така че когато WW70K44305W/LE на Samsung пристигна с интелигентния контрол в мобилно приложение и новата функция на AddWash, в тестовия ни екип имаше голямо вълнение.

Виждали сме машини, които се управляват от мобилни приложения и преди, но не и в този много по-достъпен сегмент на пазара. Можете да стартирате, спрете, да паузирате или просто да наблюдавате всеки етап от измиването си директно от приложението, с различни опции за предупреждение, когато програмата за изпиране приключи.

И макар всичко това да изглежда впечатляващо, технологиите за умно управление на пералните са все още в първите си дни на развитие и все пак ще трябва да зареждате пералнята на ръка ;). И все пак функциите за Smart Control на Samsung предоставят значително удобство за потребителя и се вписва перфектно в еко системата им Smart Home(умен дом) особено ако имате други Samsung уреди с тази функционалност.

Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE
Ако пералнята на Samsung ще е първото умно устройство във вашето домакинство и не сте запознати със Smart Home – това е централизирано мобилно приложение. Чрез него можете да управлявате всичките си умни кухненски уреди на Samsung от един интерфейс. Приложението също така включва Smart Check(умна проверка), който диагностицира грешки и изпраща доклад до инженерите на Samsung, ако нещо се обърка. По този начин ако има проблем с вашата пералня от сервиза на Samsung могат да проследят какво точно се е случило и дори да ви съдействат по телефона.

Какво е Samsung Add Wash

Защо пералнята на Самсунг има втора врата? Или по-скоро по-малката врата в по-голямата врата. Функцията AddWash ви позволява да спрете цикъла на праве, да добавите още дрехи през по-малката врата и да оставите програмата да продължи от където е спряла. AddWash е най-доброто решение на този изпуснат чорап по пътя към пералната машина или онези мръсни детски дрехи, които не са стигнали до коша за пране на време.

Освен най-новите технологии на пералните Samsung. Получавате и вече добре познатата функция за изпиране Ecobubble, което буквално разпенва водата и почистващия препарат в дрехите ви за по-икономично пране и за дълбоко почистване на тъканите. Освен всичко това получавате и вграден ултра-тих мотор с 2-годишна гаранция, както и няколко бързи програми за изпиране –  само 15 и 30 минути, ако дрехите са до 2 кг.

Макар повечето от ключовите функционалности да могат да бъдат настроени директно от мобилното приложение, все пак се предполага, че след като сте заредили пералнята машината, шансовете са, че ще използвате вградения контролен панел. Той не може да бъде по-лесен за използване, с голям централен въртящ се диск за избор на програма и редица бутони под екрана с опции за настройване на температурата, броя на изплакванията и скоростта на центрофугиране. Отвора за перилни препарати е с големи размери и лесен за зареждане, независимо от вида перилен препарат или омекотител, който използвате.

Колко шумна е пералнята на Самсунг?

Предвид ниската цена на тази пералня, не очаквахме да е толкова тиха, но последният модел вградени мотори на Самсунг ни инзенада приятно. В допълнение с двойните стъклени врати шумът не надминава 53 dB, което е доста под нивото на тих разговор и е лек фонов шум.  При центруфугиране измерените от нас стойности значително се отклониха от описанието на производителя, но към дори по-добри стойности. Според Самсунг при максимални обороти на центруфугата от 1400, шумът трябва да достига 74dB, което е средно за пералните от този ценови клас,  но в действителност ние измерихме много впечатляващите 68dB при максимални обороти. При сериозни отклонения от произвоствените характеристики винаги проверяваме нашите тестове по няколко пъти. В този случай обаче, дори при пълно или частично зареждане на пералнята с дрехи не измерихме стойности по-високи от 68dB.

Samsung WW70K44305W/LE– Огромно разнообразие от програми за изпиране!

Пералнята WW70K44305W/LE предлага добра селекция най-често използваните програми за различни тъкани като: памучни, синтетични, вълнени, деликатни и бебешки, с допълнителни програми, посветени на постелки, връхни дрехи, тъмни облекла и дънки(деним). Налична е и допълнителна програма за памук – “Памук Еко”, която изпира на по-ниски температури и намалява консумацията на енергия и вода. За тези, които бързат или желаят да спестят колкото се може повече енергия, са налични и програмите и Super Speed ​​и Super Eco.  Super Speed(Бързо изпиране) е цикъл за ежедневно използване, който отнема по-малко от чан за да извърши пълно изпиране с програма за изплакване. За разлика от други програми за изпиране може да използвате този режим с напълно заредена пералня. Super Eco Wash от друга страна е програма, която позволява изпиране с по-ниска температура на водата и в комбинация с Ecobubble, постигате не само ниско изразходване на енергия, но и отличен резултат при изпирането.

Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE

Колко добре изпира пералнята пералнята WW70K44305W/LE ?

Както с всички други перални, които тестваме използваме стандартна процедура за да може резултатите да са напълно обективни. Зареждаме пералнята на 80% от посочения максимум с дрехи от памук, като по този начин симулираме най-често използвания начин за зареждане на пералнята в домакинствата. В този случай при 7 кг капацитет машината е заредена 5,6 кг сухи смесени памучни дрехи. В това изпиране поставяме и тест лента с най-упоритите засъхнали петна от кафе, кетчуп, куркума, моторно масло и кръв (няма пострадали колеги от тестовия екип).

Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE
Преди

 

Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE
След

При теста ни се вижда, че петната с кетчуп, кафе и кръв се отстраняват напълно. Това е рядкост при повечето перални машини от нисък клас, но в случая виждаме, че имаме много добри резултати. Петната от куркума и маслото от двигателя са избледнели, макар и все още видими. Това до голяма степен е очаквано, защото опита ни показва, че подобни упорити замърсявания могат да бъдат премахнати само със специални почистващи препарати. Цялостното ни впечатление, е че пералнята на Самсунг постига отлични резултати при изпирането дори на упорити и засъхнали петна.

Колко струва използването на пералнята – енергия и вода

Със своя отличен енергиен рейтинг А+++ (най-високият възможен), при пълен цикъл пералнята използва едва 1kwh електроенергия, както и 80 литра вода (тук сме виждали и по-добри резултати, но със сигурност това потребление не е извън нормата на перални в този ценови клас). Важно е да се отбележи и, че при центруфугирането по дрехите остават под 2 кг вода, което е един от най-добрите резултати, които сме виждали и значително ще намали времето за съхнене на вашите дрехи.

Изпирането на програмата за памук с половин натоварване продължи малко повече от два часа и показа съразмерно намаляване на необходимите енергийни ресурси, използвайки 0,75 kWh в електроенергията и консумацията на вода, намалявайки до малко над 50 литра. Ефикасността на центрофугиране е еднакво добра при половин натоварване с около 1 кг вода останала след центруфугата.

Но истинската звезда на шоуто за енергийна ефективност беше невероятната Super Eco Wash програма на Samsung, която позволява половин зареждане, но използвайки под 0.2kWh електроенергия – най-ниската цифра, която някога сме записвали за измиване на половин пералня. Проведохме този цикъл няколко пъти, за да се уверим, че данните ни са правилни и в действителност се уверихме, че този цикъл на изпиране използва 5 пъти по-малко енергия от стандартния такъв. Това го прави перфектен за малък обем от дрехи, които нямат сериозни замърсявания по тях.

Макар цената на използване на пералнята да зависи от честота на пране, и програмите, които използвате изчислихме, че при средно потребление от четири членно семейство(240 изпирания, 200 изпирания при пълно зареждане и 40 изпирания при половин зареждане) годишната сметка ще излезе 36лв, което прави средно под 70ст. на седмица. Макар това да е един от най-евтините варианти, които сме виждали смятаме, че при целенасочено използване на свръх икономични програми като Super Eco Wash тази стойност може да падне дори още повече. Това е наистина впечатляващ резултат и ако решите да закупите пералнята на Самсунг инвестицията ще се възвърне гарантирано в следващите 6-7 години.

Каква е крайната ни препоръка – Трябва ли да си купиш пералнята Samsung WW70K44305W/LE?

Абсолютно. С две от най-иновативните функции на пазара в AddWash и Smart Control, тази пералня машина е напред със своите функционалности и икономичност пред голяма част от конкуренцията дори и в по-висок ценови клас. Ако добавим и разпенващата функция Ecobubble на Samsung то тази пералня има пълен набор от изпиращи и икономични програми, без това да се отразява на цената – и за това смятаме, че WW70K44305W/LEе абсолютно задължителна придобивка за всяко домакинство.

Поръчай с безплатна доставка

Допълнителни характеристики:

Ефективност и производителност

Годишна енергийна консумация 157 kWh
Среден разход на вода за година 7400 l
Енергиен клас Енергиен клас A+++ от гама A+++ до D
Ефикастност при центрoфугиране Клас B

Размери

Дълбочина 55 cm
Ширина 60 cm
Височина 85 cm
Тегло 61 Kg

Основни характеристики

Тип монтиране Стандартно
Вид пералня Стандартна
Тип зареждане Предно
Брой хора 3 човека
Капацитет на зареждане 7 Kg
Скорост на въртене 1400 rpm
Ниво на шум при центрофуга 74 dB
Ниво на шум при пране 54 dB
Отваряне на люк Ляво
Тип контролен панел Дигитален
Цвят Бял