Съдомиялна Bosch
Миялни машини

Съдомиялна машина Bosch SMS40E32EU [Ревю]

Ако си търсите добра съдомиялна машина, с отлично качество на изработката и на изгодна цена, то тази статия е точно за вас.

Независимо от това дали сте семейство или живеете сами, миенето на съдове е не само времеемка и досадна задача, но и разхищение на средства. Съдомиялната машина на Бош SMS40E32EU спестява не само време, но и пари и нерви. Прочетете и вижте защо.

Дизайн и употреба

Bosch SMS40E32EU е с капацитет 12 комплекта и се предлага на българския пазар в бял цвят. Отделенията са достатъчно големи и са идеални за миенето както на чинии, така и на по-обемни съдове като тигани и тенджери. Има предостатъчно място, така че да се поберат всички съдови дори за 4 или 5-членно семейство. Съдомиялната изглежда елегантно и с изчистения си дизайн се вписва в повечето кухни. Едно от най-големите предимства на съдомиялната на Бош е тишината, при която работи. Възможно е изобщо да не чуете работещата машина, но пък за това съдомиялната е снабдена с червен индикатор, който свети, когато машината е включена и работи на определена програма.

Съдомиялна машина Бош

Съдомиялната на Bosch има специално отделение, което е предназначено за прибори като вилици, лъжици, ножове и др. Може би най-голямото предимство на съдомиялната е големият капацитет, с който разполага и безпроблемното побиране на всички съдове.

Функции и технологии

Виж всички характеристики

Съдомиялната има 4 вградени програми – нормална, икономична, бърза и с предварително измиване. Можете да изберете подходящата програма в зависимост от степента на упоритост  на мръсотия по съдовете. По този начин ако трябва само да изплакнете съдовете можете да изберете бързата програма. Съдомиялната има и специална програма, с която може да измиете само 2-3 съда. Bosch SMS40E32EU има и специална система за защита на чаши, както и система спомагаща при дозировката на препарата за миене. Друга функционалност е сензора за зареждане, който индикира до каква степен е заредана съдомиялната.

Съдомиялната е снабдена с филтър, който събира хранителните отпадъци. Като недостатък може да се посочи, че той трябва да се почиства ръчно при напълване.

Програми

  1. Нормална – 2:00 ч.
  2. Икономична – 1:45 ч.
  3. Бърза – 0:30 ч.
  4. Предварително изплакване – 1:30 ч.

Препоръчваме да използвате съдомиялната през нощта, защото както стана дума тя е достатъчно тиха, а по този начин ще спестите допълнително от елекричество. От гледна точка на време може да заредите машината през нощта и да я изпразните на следващата сутрин. Естествено ако бързате може да изберете бързата програма и да изчаката машината да измие съдовете.

Представяне

Съдомиялната на Бош се справя без проблем дори със стъклени чаши, които излизат кристално чисти, а приборите блестят дори след късата програма. Дори при засъхнала храна по съдовете не остават никакви петна. За да използвате съдомиялната имате нужда от специален препарат, като например Финиш.

Съдомиялна чинии

 

ЗА

  • Изключително тиха
  • Изчистен дизайн
  • Перфектно измиване
  • Нормалната програма е с продължителност 2 часа, което е нормално за повечето съдомиялни

Против

  • Липса на мотор за смилане на хранителните отпадъци. Вероятно Bosch са решили да не включат тази опция заради нивото на шума.

Заключение

Съдомиялната се справя отлично при измиването на различни съдове и няма проблем с обслужването на 4-5 членно семейство. Функционалностите, които липсват са мотор за смилане на отпадъците и изсушаване, но ако използвате съдомиялната основно през нощта, съдовете ще се изсушават по естествен път. Като заключение можем да кажем, че машината е много добра инвестиция и е перфектна за четиричленно семейство.

Закупи на добра цена