Електроуреди Климатици

Климатик Дайкин FTXB50C/RXB50C 2015, 18 000 BTU, Клас А+ [Ревю и цена]

С идването на летните жеги все повече хора се замислят за покупката на климатик, а щом четеш това вероятно и ти си един от тези хора. Често обаче покупката на климатик може да е доста объркваща, защото това не е нещо, което се случва често и хората имат доста въпроси. С каква мощност да е климатика? Колко е икономичен, и какво означават всичките енергийни класове? Ще изстудява ли достатъчно добре? Ще топли ли достатъчно добре. В настоящето ревю ще се опитаме да отговорим на тези въпроси и по конкретно дали един от най-добрите и най-продавани модели на климатиците Дайкин е подходящ за твоя дом или офис.

Характеристики на климатик Дайкин FTXB50C

Климатик ДайкинКлиматикът Дайкин FTXB50C/RXB50C е предвиден за големи помещения и предлага достатъчна мощност да охлажда или отоплява голям хол и дори прилежащо към него помещение. В същото време климатикът на Дайкин получава висок рейтинг за енергийна ефективност, особено в охлаждането. Енергийният клас А+ ще намали значително сметките за ток през годините и ще спести на домакинството или фирмата, която го използва.  Според производителя Дайкин годишната консумация на енергия при охлаждане и отопление е само 324/1195 kWh, което предвид мощността на климатика е повече от добър показател. За по технически ориентираните хора в долната таблица може да видите детайлна информация за консумацията на енергия и ефективността на климатикът.

Показател Стойност
Консумация на енергия – охлаждане (Мин/Нормално/Макс) 0.28 / 1.7 / 1.91 kW
Консумация на енергия – оотопление (Мин/Нормално/Макс) 0.24 / 1.5 / 1.88 kW
Nominal efficiency EER cooling: 3.22
Seasonal efficiency SEER cooling: 5.93
COP: 3.75
SCOP: 4.27

Виж пълни Характеристики

Поемете дълбого въздух

Климатик СофияВсеки климатик е оборудван с микроскопичен филтър, който премахва праховите частици, премахва неприятните аромати и осигурява постоянен приток на чист въздух. Така може да се насладите на чист въздух в собствения си дом. Наличието на микроскопичния филтър прави климатикът изключително подходящ ако живеете в някой от големите градове или столицата, където въздухът навън е замърсен и наситен с финни прахови частици.

Качество

Едно от най-трудните за измерване неща при покупката на климатик е качеството на устройството. Това се дължи на простия факт, че това е дългосрочна покупка и за да прецениш дали си доволен от покупката и всичко е наред трябва да минат поне 10 години за да кажеш да този климатик е супер. Ако закупиш климатик и той се развали на втората година със сигурност не можеш да кажеш, че това е била добра покупка и инвестицията се е възвърнала. За това и нашият съвет е при покупката на климатик да се залага на познати марки с традиция. За това и препоръчваме Дайкин, японска марка климатици с почти 100 годишна история. Климатиците Дайкин за известни в цял свят с безупречното си качество и енергийна ефективност и макар да попадат в по-високия ценови клас в дългосрочен план се изплащат многократно за разлика от други по-евтини марки. Не случайно и климатикът идва с 36 месеца гаранция, макар шансът да се наложи да я използване е минимален.

Допълнителни екстри

Климатик Дайкин

Незабележима въздушна струя

Опцията за удобна въздушна струя, автоматично контролира въздушния поток, така че да не създава дискомфорт за никой в помещението, независимо от неговата позиция

Климатик Дайкин

Режим на Пълна мощност

С натискането на едно копче се активира режима на Пълна мощност, който охлажда или затопля стаята за секунди. След като климатикът на Дайкин достигне желаната от вас температура се връща автоматично в нормален режим за да пести енергия.

Климатик Дайкин

Режим Сън

Режимът на сън осигурява работа на тихи обороти и като подържа постоянна ефективност и не създава никакъв дискомфорт, докато спите. Някои от климатиците са толкова тихи, че трудно биха могли да бъдат чути.

Климатик Дайкин

Таймер

24 часовият таймер ви дава пълен контрол над климатика. Настройките кога да включите или изключите климатика по ваше желание. Настрой климатика да се включи половин час преди прибиране след работа. Или да се изключи точно при излизане. С тази си екстра Дайкин осигуряват максимален комфорт, но и възможност за ефективно управление на работата на климатика, което използвано правилно би намалило разходите на климатика с 15-20%.

Закупи ТУК