Прахосмукачка
Прахосмукачки

Изгодна прахосмукачка без торба – SAMSUNG с микроскопичен филтър НЕРА

Обещавайки повече засмукваща мощ дори от някои професионални прахосмукачки – SAMSUNG VC15SVNDCRD предлага най-доброто почистване на различни повърхности в ценовия си клас, придружено с огремно отделение за събиране на отпадъци и микроскопичен филтър НЕРА за улавяне и на най-финните прахови частици.

С метална телескопична дръжка, регулиране на мощността на засмукване и система Cyclone за по-добро почистване, прахосмукачката на SAMSUNG цели да предложи универсално почистване както на меки така и на твърди повърхности. Прахосмукачката не цели да бъде най-тихата или най-компактната, но голямата мощност и филтърът за прахови частици осигуряват перфектно почистване независимо от повърхността.

SAMSUNG VC15SVNDCRD – Дизайн и аксесоари

Прахосмукачката разполага с метална телескопична дръжка, чиято дължина може да се регулира със самозаключващ се механизъм. По този начин тръбата се напасва идеално в зависимост от нуждите, било то за почистването на широка подова настилка, почистване зад мебели, или обирането на паяжините и в най-далечния ъгъл на стаята. Почистващата глава е с дължина 30см и предлага възможност за използването на вградените в нея твърде наилонови влакна, които спомагат за по-добро почистване при килими и мокети. За разлика от повечето прахосмукачки почистващата глава е снабдена с огромни колелца, които улесняват максимално плъзгането по подови повърхности, а въртящата се на 360 градуса връзка прави достигането дори на най-трудните места елементарно. Въртящата ос позволява на почистващата глава да е максимално прилепена към пода във всеки един момент, което от своя страна създава вакум и увеличава засмукващата мощ и почистващата сила. Регулируемият отвор на телескопичната дръжка позволява да се контролина силата на вакума за максимално удобоство и улеснение в зависимост от почистваната повърхност. В комплекта е включена и допълнителна приставка, която служи за почистване на трудно достъпни места (например зад мебели) или почистването на ъгли и стълби.

Икономична-ПрахосмукачкаЕдно от най-големите предимства на прахосмукачката на SAMSUNG е отделението за събиране на отпадъци, което е с вместимост 2л., чиито дизайн позволява изпразването му за секунди. Спестените пари от многократната покупка на торбички също могат да се отбележат като плюс на прахосмукачката.

Прахосмукачка-без-торбаЕдна от отличаващите характеристики на прахосмукачката е микроскопичния филтър НЕРА, който задържа най-финните прахови частици, които повечето прахосмукачки просто връщат обратно във въздуха. Микроскопичния филтър улавя дори най-дребния прах и не му позволява да се върне в почистваното помещение, което прави прахосмукачката идеална ако имате алергии към прах. Филтърът е предназначен за многократна употреба и в момента, в който прецените, че се е наситил с прах просто го измивате на течаща вода от чесмата и след исушаване го връщате на мястото му.

Микроскопичен-филтър-НЕРАДизайнът на прахосмукачката е един от най-елегантните на пазара. Като се започне от формата на телескопичната дръжка и се стигне до хитро измислената дръжка, която се прибира и едновременно играе ролята на бутон за прибиране на кабела. Самият кабел е с дължина 6 метра и това допринася за общ обхват на почистване от малко над 9 метра, напълно достатъчно за всеки един дом.

Почистване и мощ

Прахосмукачката на SAMSUNG предлага 1500W, а засмукващата мощ е наистина невероятна. При тестовете, които проведохме често се налагаше да намаляме мощността от регулиращия бутон за да не се получава толкова силен вакум при почистването на килими и мокети. Със сигурност ако има едно нещо, което тази машина има в излишък, то това е засмукващата сила.

Но как се представя прахосмукачката в реалното почистване на различни повърхности. Според производителите и проведените тестове, прахосмукачката има най-добрите показатели в ценовия си клас за отделните повърхности.

Почистване на килими Клас C
Почистване на твърди подови повърхоности Клас C
Емисии прах Клас D

ПредиПрахосмукачка-за-мокет

СледПрахосмукачка-за-килим

Прахосмукачката се справя без проблеми с меките повърхности (В случая мокет), като обира и най-дребните частици и благодарение на твърдите найлонови власинки достига и до замърсяването по самия ъгъл.

Преди Прахосмукачка-за-плочки

Дори фугите между плочките не успяват да затруднят прахосмукачката и резултатът е налице. Благодарение на огромната мощ и системата Cyclone Force System от Samsung се получава вакум, който е достатъчно силен да засмуче всички отпадъци. Генерирания въртеж на въздуха във вътрешното отеделние засмуква космите, остатъците и фините частици прах във външното отделение, далеко от филтъра. Като по този начин запушването е предотвратено и осигурява всмукателна мощност за по-дълго време.

СледПрахосмукачка-за-твърди-настилки

Финална оценка на прахосмукачката Samsung VC15SVNDCRD

Силни страни

Слаби страни

Голяма мощност и всмукателна сила Сравнително шумна (82db)
Ергономична дръжка и глава за почистване Липса на допълнителни приставки
Лесно почистване на отделението за отпадъци
Микроскопичен филтър за прах
Перфектно почистване на различни повърхности

Прахосмукачката на SAMSUNG предлага идеалната комбинация от мощност и удобство, която е напълно достатъчна за всеки един дом. В своя ценови клас прахосмукачката получава най-високите оценки за почистване както на меки, така и на твърде повърхности, а в комбинация с микроскопичния филтър за прах НЕРА на практика доказва, че с лекота осигурява перфектно почистване. Макар в комплекта да е включена само една приставка за почистване на ъгли и прахосмукачката да е сравнително шумна това се компенсира от ергономичната глава за почистване. В комбинация с големия контейнер за отпадъци и спестените пари от торбички, прахосмукачката със сигурност е най-добрият избор в своя ценови клас.

Купете прахосмукачката от ТУК