Газова-печка-за-готвене
Готварски печки и микровълнови

Газова печка Arctic UAM5512DTTL, Ел. запалване, Въртящ се шиш, Функция грил, 50 см, бяла [Ревю]

Днес ви представяме газовата печка модел Arctic UAM5512DTTL. Тя е едно икономично и в същото време ефективно решение, ако търсите да закупите газова печка.

Дизайн

Arctic UAM5512DTTL е газова печка с класически дизайн и стандартни размери – 85 (височина) х 50 х 50 cm. Белият цвят и конвенционалните и пропорции означават, че тя лесно може да намери подходящо място в всяка една кухня, било то класически изглеждаща или по-модерна. Фурната разплага със стъкло, през което лесно може да се наблюдава състоянието на храната. Металният капак, който покрива котлоните, може да се изважда, когато печката не работи, за да се охлажда. Arctic UAM5512DTTL разполага и с чикмедже под фурната, подходящо ако имате нужда от допълнително място за съхранение.

Газова Печка Arctic UAM5512DTTL

Общи характеристики

Газовата Печка Arctic UAM5512DTTL разполага с 4 нагревателя, от които един е малък с мощност от 1 kW, един голям с мощност от 2,5 kW, и две средни, всеки с мощност от 2 kW.

Както нагревателите, така и фурната разполагат с електрическо заплаване, което е много удобно и лесно. Не е нужно да се занимавате с кибритени клечки и други методи на запалване, а просто натиската един бутон и ястието започва да се готви.

Самата фурна идва с тава, грил и скара, а освен това е оборудвана и с нагревател на върха, който позволява на топлината да се разпределя равномерно и ще ви помогне да приготвите перфектните пайове, мъфини или пържоли.

Контролният панел е оборудван с 6 големи и 2 малки бутона. Големите бутони са за 4те отделни нагревателя, таймера и фурната, а двата малки са респективно за запалване на лампичката във фурната и за активиранете на функцията за допълнително нагряване във фурната чрез нагревателя на върха, което ще ви помогне да направите перфектния грил или коричка за вашата мусака или пай.

Допълнителни функции

В допълнение към стандартните функции за защита при изтичане на газ и предпазителите за нагревателите и фурната, функцията Safety Plus гарантира безопасността ви по всяко време при експлоатацията на печката. Чрез нея ако пламъкът случайно угасне, подаването на газ автоматично ще се преустанови.

Допълнителното нагряване, което ви дава нагревателят на върха на фурната, ще гарантира високото качество на вашите ястия, с които да впечатлите приятелите и семейството си, а пък въртящият се шиш ще ви позволи да приготвяте апетитни пилета на грил.

При готвене също така може да използвате и таймер, който следи времето за приготвяне на храната и ви сигнализира, когато това време изтече.

Съвети при употреба на газова печка

Тъй като газовите печки функцинират по различен начин от електрическите, е важно добре да знаете как да оперирате с тях, за да стават ястията ви вкусни и да гарантирате безопасността си.

Тук ви представяме няколко съвета, които ще са ви от полза при готвене на газ:

  • Печката трябва задължително да се постави в стая с прозорец, който може да бъде отворен, или в стая с постоянна вентилация. Препоръчително е при готвене да отваряте прозореца или да вентилирате стаята по някакъв начин.
  • За по-ефективен пренос на топлина ви съветваме да използвате съдове с емайлирана повърхност.
  • Използването на тенджери или тигани с капаци ще ви спести до 4 пъти повече енергия.
  • Избягвайте да слагате празни контейнери в зоните за готвене, тъй като могат да бъдат повредени.

Нашето мнение

В сравнение с електрическите печки, газовите са по-евтини, по-икономични и готвят храната по-бързо, но за сметка на това нямат много от функциите, които притежават електрическите. Освен това ако жилището ви не е газифицирано, е нужно да закупувате и работите с газови бутилки. Това означава, че ако газта ви свърши и по някаква причина сте забравили или не можете да закупите друга бутилка няма да можете да готвите, което може да се окаже неприятно. За сметка на това обаче спирането на електричеството няма да ви попречи да сготвите някоя вкусна гозба. Газовите печки са по-лесно за монтиране и използване от електрическите, но електрическите ви дават повече контрол над кулинарния процес. Въпреки това обаче съвременните газови печки са в състояние да гарантират същото качество на ястията, каквото и електрическите.  Arctic UAM5512DTTL е добър избор, ако сте с насочили към закупуване на газова печка, поради атрактивната си цена и функции, които липсват при повечето от по-базовите модели.

В момента може да закупите печката на промоция от тук