Бойлер-Tesy-Bilight
Бойлери

Енергоспестяващ бойлер Tesy BiLight 80л. със защита от замръзване [Ревю]

Покупката на бойлер не трябва да се разглежда като най-обикновена такава, а като инвестиция, която ще се изплати в бъдещето. Използваната технология и ефективността са ключови в един бойлер, а бойлерът Tesy BiLight предлага точно това.

Бойлерът на Tesy предлага елегантен дизайн, който подхожда на всяка една баня, но по-важното в случая е неговата функционалност. Специален индикатор показва нивото на топлата вода в бойлера, а за удобство бойлерът е снабден с Bilight ключ (лапма), който чрез своя цвят индикира в какъв режим се намира той.  Ако лапмата свети в червено, това означава, че бойлерът е в режим на подгряване на водата. В момента, в който водата е загрята до необходимото ниво, бойлерът се изключва, а лампата светва в синьо като индикатор, че бойлерът може да се използва. Енергоспестяващ-бойлер-Tesy

Tesy BiLight е лесен за монтиране, а монтиращият механизъм се отличава от останалите му конкуренти със специални изолация, която допринася за запазването на температурата на водата , а от там и икономии от енергия. За разлика от повечето бойлери този модел е снабден с терморегулатор на желаната температура, и потребителят може да избира от три степени на нагряване в зависимост от неговите нужди (40, 55 и 70 градуса). Различните температури са маркирани с релефни точки и позволяват само с усещането на ръката да се избере желания режим. Освен трите си степени на работа, бойлерът предлага възможност за т.нар. режим на покой, който е подходящ ако желаете да задържите максимално дълго загрятата вода в бойлера. Като допълнение на това Tesy Bilight има защита против замръзване, което го прави подходящ за използване в помещения където има риск на падане на температурите под 0 градуса.

Нов дизайн на струйника за студена вода, който е изработен от неръждаваема стомана, съзава уникален Piston ефект, който позволява студената вода в бойлера да остане максимално изолирана от топлата и по този начин осигурява 15% повече топла вода. Със своя Eнергиен клас C, уникален дизайн и използването на керамично стъкло Tesy Bilight усмява да спестява до 16% от използваната енергия и по този начин да намали значително сметките за електричество.

[wp-review id=””]

Може да закупите бойлера в две разновидности:

Характеристики

Главни

Вид инсталиране Вертикално
Тип контрол Механичен
Обем (л): 50
Налягане( Mpa) 0.8
Номинална мощност (W) 2000
Енергиен клас Клас C
Изолация (мм) 18
Защита на съда Керамично стъкло
Време на затопляне oт 15°C на 65°C 1 ч 27 мин
Прекъсвател On/Off Да
Регулируем термостат Да
Магнезиев анод Да
Клапа за защита Да
Други: Осветен индикатор за функциониране
Нетно тегло (кг) 17.7
Захранване Електрическо
Защита против замръзване Да