Климатици

Климатик Beko BHIN 120 Slim, енергиен Клас A++, Филтър 4 в 1 [Ревю]

Икономичен-климатик

Днес ви представяме инверторния икономичен климатик на Beko модел BHIN 120 Slim, идеален за охлаждане на големи стаи или дори цели жилища в идващите горещи летни месеци, като в същото време инверторният компресор и високият енергиен клас няма да ви оставят да ви е още по-студено, отколкото би трябвало.

Инверторна технология и голям капацитет

Климатикът BHIN 120 Slim разполага с капацитет от 12000 BTU/h, което го прави идеален за охлаждане на помещения, части от жилища или цели жилища с квадратура между 50 и 65 м2. Ако искате да разберете какво значение има капацитетът на един климатик и какъв капацитет би бил идеален за вашето жилище, може да хвърлите един поглед върху статията ни за това как да изберем най-добрия климатик за насОсвен големия си капацитет, климатикът разполага и с инверторен компресор, което му позволява автоматично да регулира температурата в стаята и мощността, с която оперира, като по този начин охлажда или затопля (климатикът разполага и с режим за затопляне) стаята изключително бързо до указаната му температура, след което продължава да работи с намалена мощност, за да поддържа температурата постоянна. По този начин той е по-енергийно ефективен от климатиците, при които тази технология липсва, тъй като се включва и изключва много по-рядко от тях, което ви спестява от сметката за ток, както и води до по-малко износване на климатика.

Енергийна ефективност

Инверторната технология води до по-добра енергийна ефективност на този модел климатик, като в случай за това свидетелства енергийния клас за отопление А+ и енергийния клас за охлаждане А++. SEER коефициента на климатика е 6.1, а SCOP коефициента е 4.0, които са отлични показатели в този ценови клас. С други думи този модел климатик ви гарантира нисък разход на енергия, което в дългосрочен план ще ви спести доста от сметката за електричество. При закупуването на климатик ние силно ви съветваме да наблюдавате тези показатели редом с цената на уреда, тъй като те непряко са включени в нея и модел, който привидно изглежда по-евтин с течение на годините може да се окаже всъщност много по-скъп.

Безупречен филтър 4 в 1

Една от най-отличителните черти на този климатик страхотният филтър, с който той разполага. Благодарение на четирите отделни филтъра, през които преминава въздухът, климатикът елиминира всякакви вредни частици и бактерии, които могат да навредят на организма и комфорта ви. Катехиновият филтър премахва неприятни миризми и елиминира примеси във въздуха. Той използва катехин – естествено вещество, което се съдържа в листата. Катехинът унищожава вирусите и гарантира безпрецедентна свежест и чистота на въздуха. Стандарният прахов филтър е филтър, с който всеки един климатик раполага. Той ефективно се справя с праховите частици, като по този начин на практика изпълнява функциите на прахосмукачка. Задачата на йонно дезодориращия филтър е да унищожава бактериите и да спира развитието на микроби, вируси и гъбички, като ги разгражда на клетъчно ниво и ги абсорбира. Последният, активен карбонов филтър, също помага за разграждането на микроби, както и при елиминирането на миризми от цигари, храна или домашни любимци, като за тази цел използва активен въглерод, подобно на дезедорант. Този филтър обаче е добре да се поддържа, като се поставя на слънце за около 6-8 часа на всеки 3-4 месеца.

 

С помощта на безупречният си филтър този модел климатик отлично пречиства въздуха и гарантира комфорт за организма ви при продължителна работа.

Допълнителни функции

Някои от допълнителните функции, с които разполага климатикът, са:

Таймер – позволява за настройване на времето в момента, както и на инструкции за автоматично включване и изключване на климатика в определен от вас час.

Авто рестарт – При прекъсване на електричестовто тази функция позволява на климатикът да запамети последните си активни настройки и да възстанови предишния си режим на работа при включването му.

Режим сън – този режим позволява на климатика да осигури оптимални условия за комфортен сън. Климатикът автоматично контролира температурата и влажността на въздуха, а вентилаторът му работи на ниски обороти, за да намали нивото на шум.

Real Set – тази функцията следи за температурата около потребителя чрез сензори, които позволяват на климатика да я регулира постоянно, както и бързо да реагира при внезапни температурни промение. По този начин едновременно се подобрява ефективността, правейки климатика по-икономичен, както и се създава максимално ниво на комфорт за потребителя.

Последно бихме искали да се спрем на нивото на шум на Beko BHIN 120 SlimСъс своите 56 db климатикът не е от най-безшумните, но е стандартен за съответния си ценови клас. Все пак трябва да отбележим, че 56 db не са достатъчно шумни, за да се създаде истински дискомфорт от работата му.

Нашето мнение

Ние смятаме, че Beko BHIN 120 Slim е добро решение, ако възнамерявате да го използвате за по-голямо помещение, тъй като капацитетът му от 12000 BTU/h го прави идеален за такъв тип помещения. Климатикът е икономичен и благодарение на добрия си филтър ви гарантира свеж и чист въздух, като не е нужно да се притеснявате за ефектът върху здравето си, ако се спрете на този климатик. Като негативи можем да очетем сравнително високото ниво на шум в сравнение с други модели, което обаче е в рамките на нормалното, както и липсата на някои от по-модерните функции, с които разполагат климатици в по-високите ценови класове, които обаче, макар и полезни, не са определящи за качеството на един климатик. Като цяло климатикът е добър избор, ако сте се насочили към нещо икономично, което в същото време не е толкова богато на функции, колкото някои от по-скъпите модели, но върши перфектно точно това, за което е предназначено.

Можете да закупите климатика от тук