Слушалки

Бюджетни геймърски слушалки Genius Lychas HS-G550 [Ревю]

Геймърски-слушалки

Днес ви представяме геймърските слушалки Genius Lychas HS-G550, идеални ако търсите бюджетно решение, което да задоволи геймърските ви нужди. Отличаваща характеристика на слушалките е, че предлагат индивидуално управление на силата на звука в левия и десния канал, което ги прави подходящи за провеждане на ЛАН партита и други геймингсъбития, тъй като можете да чувате звука от играта в единия канал, а останалите играчи в другия.

Виж слушалките тук

Висококачествен звук

Най-хубавото нещо, което може да се каже за слушалките, е изключително високото качество на звука, който предоставят, предвид цената им (около 50 лв.), като спокойно можем да кажем, че в това направление по никакъв начин не отстъпват на конкурентите си в по-високите ценови класове. С чувствителност от 102 db и импеданс от 32 ома, стойности, които може да се сметнат за нормални в този и дори в следващия ценови клас, HS-G550 ви гарантират, че са солиден избор, ако качеството на звука е от решаващо значение за вас при избора на слушалки. Препоръчваме тези слушалки най-вече на феновете на FPS игри, тъй като предлагат много чист звук и високата им чувствителност ще ви помогнат много добре да чувате и различавате различни звучи, като стъпки и далечни изстрели, което със сигурност ви дава предимство в този тип игри.
За меломаните, силно препоръчваме слушалките, ако сте фен на по-тежките стилове, тъй като предлагат много добър бас, благодарение на диамтеръра на диафрагмата им(1.9 in.), който е по-голям от средния за слушалки(1.6 in),  и бихте извлекли най-голяма полза от техните звукови качества. За добрия и ясен звук спомага и фактът, че Genius са се погрижили да снабдят слушалките си с много добра шумоизолация, която спира навлизането на външни звуци и ви помага да останете възможно най-концентирани при вашите гейминг сесии.

Удобство и функционалност

Слушалки Genius Lychas HS-G550

Слушалките са сгъваеми, което ги прави лесно преносими, но с теглото им от 360 грама, не бихме ви препоръчали да ги използвате за пътувания, тъй като не са особено леки. Освен това някои потребители може да изпитат дискомфорт, ако ги използват продължително, отново заради високото им тегло, но и също заради факта, че нямат горни подплънки, които да олекотяват докосването със скалпа ви. Разбира се удобството е донякъде индивидуално и зависи от множество фактори, но бихме ви препоръчали, ако е възможно, да изпробвате слушалките преди закупуването им, за да се уверите, че не са ви неудобни. В началото малко стягат около ушите, но с времето се отпускат, по-скоро гледайте дали пасват добре на размера на главата ви и дали чувствате дискомфорт в района на скалпа. Иначе материалът, от който са направени, е неодим, който е стандартен за повечето слушалки на пазара.

По отношение на функционалноста си, освен вече споменатото регулиране на звука по отделните канали, слушалките разполагат и с компактен контролен панел по продължението на 2.5 м дългия кабел, който ви дава възможност да регулирате звука, както и да включвате и изключвате микрофона, което е доста удобно, ако спешно ви се наложи да го направите, докато сте в някоя игра.

 

Управление на звука

По отношение на самия микрофон, той не може да се маха, което е неприятно, но тъй като така или иначе тези слушалки са предназначени предимно за гейминг, това не би трябвало да представлява голям проблем. Микрофонът е стандартен за този ценови клас, като не бихме казали, че е нещо особено, но звукът е достатъчно чист и ясен, така че да нямате проблеми при разговори по скайп или тиймспийк. Слушалките не са с юсп накрайник, а с 3.5 мм жак, което им гарантира по-дълъг живот, а и ви спестява юсб порт.

Нашето Мнение

Като цяло препоръчваме тези слушалки на хора, които търсят слушалки с много добро качество на звука, сравнено с цената им и които се стремят да получат колкото се може по-пълно гейминг изживяване. За цената им от около 50 лв, турдно ще намерите други геймърски слушалки на пазара, които да предлагат толкова качествено аудио. Не препоръчваме слушалките на хора, които няма да ги изпозват за гейминг, тъй като въпреки добрия звук, на пазара има други, по-подходящи избори, които ще ви предоставят по-добра гъвкавост и удобство при ползването им.

Технически характеристики на слушалките

Индивидуален контрол на звука за всяко ухо

Слушалки:

  • Чувствителност: 102 db + / – 3db
  • Честотен обхват: 20Hz ~ 20KHz
  • Възбудител: φ50mm; материал: неодим
  • Импеданс: 32ohm
  • Mикрофон:
  • Чувствителност:-56db + /-3dB
  • Честотна характеристика: 100Hz ~ 10KHz
  • Импеданс: 2.2kohm / 2VDC
  •  Дължина на кабела: 2.5 m

Може да закупите слушалките от ТУК